Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Bu nedenle elan yüce bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında dulda sağlamlamaz ve bu nedenle elan ceninisakıt bir fiyata sahiptir.

Yangın kapılarının ve henüz birhayli yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nite sağlamlandığını öğrenmek kabilinden esas durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda uslu yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; defa skorsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Bapnın bedii gestaltsı ve arzu edilen aksesuarların kullanımı fiyatı doğruca olarak etkilemektedir.

Standart bir ivedi çıkış kapısı ekseriyetle 2000 TL istanbul Yangın kapısı fiyatları ile 4000 TL arasında değişen bir fiyata malik olmaktadır. Ancak, kapının yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve diğer özellikleri gibi faktörler pahaı etkiler.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın cihetıkeşik firmalar yangın kapısı deney raporlarına da iye olmalıdır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page